Участь дихальних нейроендокриноцитів у морфологічній перебудові дихальних шляхів при алергічному запаленні - Попко, Світлана Сергіївна; Євтушенко, Валентина Михайлівна; Сирцов, Вадим Кирилович (ОНМУ, 2019)
В останні роки відмічається зростання числа хронічних алергічних захворювань органів дихання, особливе місце серед яких посідає бронхіальна астма, що являє значну медичну та соціальну проблему. Одним із недостатньо досліджених явищ у вивченні морфологічних змін при хронічних алергічних захворюваннях дихальної системи вважають участь дихальних ендокриноцитів. Тому метою нашої роботи є і дослідження стану даної проблеми за допомогою аналізу сучасної наукової літератури.
Keywords: тези доповідей