Особливості дотримання техніки безпеки при роботі в біохімічній та хімічній лабораторіях - Александрова, Катерина Вячеславівна; Швець, Володимир Миколайович; Дячков, Михайло Вікторович; Васильєв, Денис Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Основою постійного поліпшення умов і безпеки праці є систематичне поліпшення організації праці, постійне зростання кваліфікації працівників. Кожен повинен опанувати методами безпечної праці, що є найважливішою умовою забезпечення безаварійної роботи на виробництві. Тому в програмах професійної підготовки студентів основних медичних і фармацевтичних спеціальностей охорони праці та техніки безпеки приділяється велика увага. В сучасних умовах висококваліфікованим працівником може стати тільки той, хто придбає глибокі знання по техніці і технології того чи іншого виду робіт. У той же час в основі знань правил безпеки та виробничої санітарії лежать знання основних фахових дисциплін. У ряді установ країни створені і працюють спеціалізовані лабораторії з техніки безпеки, які розробляють нові, більш досконалі засоби захисту, нормативні та навчальні посібники з техніки безпеки. Навчальний посібник містить додатки зі спільних питань безпеки життєдіяльності, що може бути рекомендовано викладачам - кураторам груп.