Прогностичне значення однонуклеотидного поліморфізму Т786С гена ендотеліальної NO-синтази після інфаркту міокарда з підйомом сегмента ST - Петюніна, О. В.; Березін, Олександр Євгенійович; Бабічев, Д. П. (My University, 2019)
Оксид азоту – відомий фактор, що підтримує ендотеліальну функцію та цілісність стінки судини шляхом підтримання таких механізмів, як вазодилатація, репарація судини, зниження проникності, протизапального та антитромботичного ефектів, антиатеросклеротичної та антипроліферативної властивостей. Поліморфізм ендотеліальної NO-синтази (eNOS) асоціюється зі зміненими рівнями NO у периферичній крові, підвищеними рівнями холестерину ліпопротеїдів низької щільності (ХСЛПНЩ) та оксидованих ліпідів, пригніченням продукції васкулоендотеліального фактора росту та збільшенням рівня глюкози.
Keywords: матеріали конференцій; тези доповідей