Експериментальне дослідження фітопрепаратів, які містять фенольні сполуки - Білай, Іван Михайлович; Остапенко, А. О.; Красько, Микола Петрович; Білай, Андрій Іванович; Демченко, Валерій Олегович (My University, 2018)
На сьогоднішній день однією з найбільш актуальних та наростаючих проблем в сфері охорони здоров’я є атеросклероз. У комплексному лікуванні початкових форм атеросклерозу можна з успіхом використовувати препарати рослинного походження, саме тому цікавість до фітотерапії останнім часом зросла в багатьох країнах світу. В даній статті приводяться дані, отримані в результаті експериментального дослідження фітопрепаратів, які містять фенольні сполуки. На сегодняшний день одной из самых актуальных и нарастающих проблем в сфере здравоохранения является атеросклероз. В комплексном лечении начальных форм атеросклероза можно с успехом использовать препараты растительного происхождения, поэтому интерес к фитотерапии в последнее время возрос во многих странах мира. В данной статье приводятся данные, полученные в результате экспериментального исследования фитопрепаратов, содержащих фенольные соединения. To date, one of the most urgent and growing problems in the health sector is atherosclerosis. In the complex treatment of early forms of atherosclerosis can be successfully used herbal preparations, so the interest in phytotherapy has increased in recent years in many countries around the world. This article presents data obtained from the experimental study of phytomedicines containing phenolic compounds.
Keywords: фітопрепарат; фенольні сполук; експериментальна гіперліпідемія; фитопрепараты; фенольные соединени; экспериментальная гиперлипидемия; phytotherapy; phenolic compounds; experimental hyperlipidemia