Внедрение комплексной автоматизированной информационной системы, основанной на анализе бизнес-процессов, в стоматологическое ЛПУ - Возный, А. В.; Санников, А. Г.; Захаров, А. А.; Май, С. В.; Возний, Олександр Вікторович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Розглянуто проблеми управління та контролю діяльності стоматологічної клініки. Виділено та проаналізовано бізнес-процеси, що відбуваються в стоматологічній клініці, з наступним їх моделюванням для виявлення особливостей функціонування стоматологічних установ. Запропоновано вирішення у вигляді розробки власної інформаційної системи, що забезпечує комплексну інформатизацію стоматологічної клініки. Рассматрены проблемы управления и контроля деятельности стоматологической клиники. Выделены и проанализированны бизнес-процессы, протекающие в стоматологической клинике, с последующим их моделированием для выявления особенностей функционирования стоматологических учреждений. Предложено решение в виде разработки собственной информационной системы, обеспечивающей комплексную информатизацию стоматологической клиники. The article deals with the problems of management and control of a dental clinic activities. Business processes in the dental clinic are singled out and analized, with their following modeling for detection of peculiarities of dental clinic work. Own information system was worked out which provides comprehensive computerization of the dental clinic.
Keywords: інформаційна система; стоматологічна клініка; бізнес-процеси; інформаційні технології в медицині; аналіз бізнес-процесів; моделювання бізнес-процесів; информационная система; стоматологическая клиника; бизнес-процессы; информационные технологии в медицине; анализ бизнес-процессов; моделирование бизнес-процессов; information system; dental clinic; business processes; information technology in medicine; business processes analysis; business processes modeling