Адаптивний контент навчання з медичної інформатики - Іванькова, Наталя Анатоліївна; Строітєлєва, Ніна Іванівна; Ivankova, N. A.; Stroiteleva, N. I. (Львівський нац. мед. університет ім. Данила Галицького, 2019)
Запропонований підхід до формування адаптивного контенту при вивченні курсу інформатики у медичному вищому навчальному закладі освіти, який базується на поєднанні традиційних підходів та дистанційного навчання. Пропонується застосування дистанційних онлайн -курсів та сервісів інтрамережі MS Оffice 365. Показано, що ключовим елементом побудови навчання з використанням інформаційних технологій є забезпечення віддаленого доступу до навчального контенту. Використання адаптивного контенту дозволяє налаштувати процес навчання з медичної інформатики, враховуючи загальний рівень підготовки студентів, а також створює умови для розкриття індивідуальних здібностей студента та формування професійних компетенцій. An approach to the formation of adaptive content in the study of computer science in a medical higher education institution based on the combination of traditional approaches and distance learning is proposed. The use of remote online courses and services of MS Office 365 is offered. It has been shown that providing access to learning content remotely is a key element in building information technology training. The use of adaptive content allows you to customize the process of education in medical informatics, taking into account the general level of preparation of students, and also creates conditions for the disclosure of individual abilities of the student and the formation of professional competencies.
Adaptive content for medical informatics training
Keywords: інформаційні технології; медична інформатика; хмарні технології; дистанційний онлайн – курс; середовище MS Оffice 365; хмарні сервіси; самостійна робота; information technologies; medical informatics; cloud technologies; online distance course; MS Office 365 environment; services; independent work