Коррекция микроциркуляторных нарушений в слизистой оболочке желудка у больных пожилого и старческого возраста с язвенной болезнью двенадцатиперстной кишки - Жаафар, Акерми; Жаафар, Акермі; Jafar, Akermi (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Приведены результаты исследования микроциркуляции слизистой оболочки желудка у больных пожилого и старческого возраста с язвенной болезнью двенадцатиперстной кишки методом лазерной допплеровской флуометрии в острую фазу язвенной болезни двенадцатиперстной кишки, а также на фоне комплексной терапии, включающей стандартную 14-дневную трехкомпонентную эрадикационную терапию и мексидол. Наведено результати дослідження мікроциркуляції слизової оболонки шлунка у хворих похилого та старечого віку, які страждають на виразкову хворобу дванадцятипалої кишки, методом лазерної допплерівської флуометрії в гостру фазу виразкової хвороби дванадцятипалої кишки, а також на фоні комплексної терапії, що включає стандартну 14-денну трикомпонентну ерадикаційну терапію і мексидол. The article presents the results of a study of the microcirculation of the gastric mucosa in patients with duodenal ulcer disease in elderly by laser doppler ﬂowmetry in the acute phase of uodenal ulcer, and against the background of the treatment, which includes a standard 14-day triple therapy and meksidol.
Корекція мікроциркуляторних порушень у слизовій оболонці шлунка у хворих похилого і старечого віку, які страждають на виразкову хворобу дванадцятипалої кишки
Correction of microcirculatory disorders in the mucous membrane of the stomach in patients with peptic duodenal ulcer in elderly ages
Keywords: микроциркуляция; язвенная болезнь; двенадцатиперстная кишка; эрадикационная терапия; этилметилгидроксипиридина сукцинат; мікроциркуляція; виразкова хвороба; дванадцятипала кишка; ерадикаційна терапія; етилметилгідроксипіридину сукцинат; microcirculation; peptic ulcer disease; dvenadtsaperstnaya gut eradication therapy; etilmetilgidroksipiridina succinate