Медичний дискурс роману Дж. Свіфта «Мандри Гуллівера» - Москвітіна, Дар’я Анатоліївна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Доля опублікованого у 1726 році роману англо-ірландського церковного діяча, декана собору Святого Патріка в Дубліні Джонатана Свіфта з розлогою назвою «Мандри до деяких віддалених країн світу в чотирьох частинах: Твір Лемюеля Гуллівера, спершу лікаря, а потім капітана кількох кораблів» склалась досить амбівалентно.