Вазоспастична стенокардія на тлі коронарного атеросклерозу - Качан, Ігор Сергійович; Миронова, Ольга Ігорівна; Нікітюк, Ольга Вячеславівна (Харків : ХНМУ, 2018)
Мета роботи: обґрунтувати ймовірність поєднання стенокардії Принцметала зі стенокардією напруги на підставі аналізу клінічного випадку. Висновки: описаний клінічний випадок ілюструє ймовірність поєднання вазоспастичної стенокардії зі стенокардією напруги на тлі коронарного атеросклерозу, що необхідно враховувати в практичній роботі лікарів-інтерністів для оптимального вибору лікувальної тактики з метою подовження життя пацієнтів та поліпшення його якості.
Keywords: стенокардія; вазоспазм; атеросклероз; клінічний випадок; тези