Особливості викладання внутрішньої медицини студентам-стоматологам з використанням онлайн курсів для самостійної роботи - Михайловська, Наталія Сергіївна; Міняйленко, Любов Євгеніївна; Олійник, Тетяна Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
На сьогодні відбувається процес кардинальних змін в системі вищої освіти завдяки використанню інноваційних технологій, зокрема масових відкритих онлайн курсів в освітньому процесі. Перспективним є впровадження онлайн курсів з метою ефективної організації самостійної роботи, оскільки вони дозволяють студентові зорієнтуватися серед різноманітних джерел інформації, а викладачеві ефективно контролювати процес засвоєння тем, які винесені на самостійне вивчення. Використання онлайн курсів має ряд переваг: різноманітність педагогічних технологій, застосування різних методів, форм і засобів взаємодії в процесі самостійного, але контрольованого засвоєння знань, умінь і навичок; систематичність, цілеспрямованість та послідовність виконання самостійної роботи; вільний темп роботи; особистісно-орієнтований підхід у навчанні; стимулювання інтересу до самостійного вивчення матеріалу; зворотній зв’язок, тобто можливість отримати відповідь на виникаючі питання та обговорити пройдений матеріал.
Keywords: дистанційна освіта; онлайн курси; самостійна робота; студенти-стоматологи