Аналіз вітчизняного фармацевтичного ринку антиагрегантів - Ткаченко, Наталя Олександрівна; Гладишев, Віталій Валентинович; Пронтенко, А. Є. (НФаУ, 2016)
Світовий фармацевтичний ринок ліків антитромботичної дії, і украї-нський ринок зокрема, швидко реагує на нові наукові досягнення. Асорти-мент постійно поповнюється більш ефективними і безпечними засобами, що вимагає від лікарів та провізорів якісної орієнтації і знань цього сегме-нта ринку. Крім того, для вдосконалення лікарського забезпечення насе-лення препаратами даної групи керівникам аптечних закладів та оптових фармацевтичних компаній необхідно володіти інформацією про зміни, що відбуваються в асортиментній і фірмовою структурі ринку антитромботи-чних засобів. Метою роботи стало вивчення сучасного стану українського ринку антитромботичних засобів з акцентом на лікарські засоби групи «Антиаг-реганти», формування інформаційного масиву про препарати групи В01АС «Антиагреганти» та маркетинговий аналіз антиагрегантів, які дозволені до застосування в Україні.