Аналіз рівня концентрації пилку амброзії та спор пліснявих грибів у повітрі міста Запоріжжя впродовж серпня – вересня 2012 року - Малєєва, Ганна Юріївна; Леутенко, Катерина Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
На сьогодні у м. Запоріжжя актуальною є проблема загострень сезонних полінозів у період масового цвітіння амброзії, що припадає на серпень-вересень кожного року. Але, дані аеробіологічних досліджень вказують на те, що рівень спор пліснявих грибів, які є алергенами, у цей період також високий. Метою дослідження було порівняння концентрації пилку амброзії та спор пліснявих грибів у повітрі м.Запоріжжя з 15-го серпня по 15-е вересня 2012 року у зв’язку зі змінами погодних умов.
Keywords: аеробіологія; поліноз; спори; пилок; аэробиология; поллиноз; споры; пыльца; aerobiology; pollinosis; spores; pollen