Застосування засобів візуалізації у підготовці фахівців фармацевтичної галузі - Малюгіна, Олена Олександрівна; Смойловська, Галина Павлівна; Єренко, Олена Костянтинівна; Хортецька, Тая Володимирівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Підготовка висококваліфікованого фахівця провізора, що володіє широким спектром теоретичних та практичних професійних знань, вмінь та навичок є основним завданням вищої фармацевтичної освіти [1]. Для сучасного світу характерна висока інформаційна насиченість, у тому числі у процесі здобуття вищої освіти. Тому особливої уваги слід приділити представленню матеріалу, що надається у межах навчального курсу. Відомо, що одним з найбільш потенційно корисних і потужних засобів навчання є візуальна комунікація. Зором людина сприймає близько 83% отриманої інформації та від 30 до 40% осіб краще сприймають саме візуальні данні [2]. У сучасній практиці використовується велика кількість традиційних (діаграми, графіки, схеми, таблиці тощо) та інноваційних (інтелект-карти, інфографіка, презентація, скрайбінг тощо) засобів візуалізації [3]. Застосування методів візуалізації у навчальному процесі спирається на абстрактне та образне мислення та активує різні форми розумової діяльності, що підвищує ефективність навчання [4].
Keywords: матеріали конференцій