Етапи розвитку сечового міхура щурів в ранньому постнатальному періоді - Хитрик, Аліна Йосипівна; Євтушенко, Валентина Михайлівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Актуальною проблемою практичної медицини є лікування захворювань нижнього відділу сечовидільної системи і близько 20% цієї патології припадає на частку сечового міхура. Мета дослідження: вивчити морфологічні особливості сечового міхура щурів в період раннього постнатального онтогенезу. Матеріал і методи. Проводилось гістологічне дослідження сечових міхурів 64 щурів. Зміст і маніпуляції над тваринами проводилися згідно «Спільним етичним принципам експериментів над тваринами», прийнятими Першим національним конгресом з біоетики (Київ, 2001). Кількісний аналіз результатів морфометричного дослідження проводили методами варіаційної статистики.
Keywords: тези доповідей