Гендерно-вікові особливості глаукоми - Макаренко, О. В.; Кривов’яз, О. В.; Кривов’яз, С. О.; Макаренко, О. В.; Кривовяз, Е. В.; Кривовяз, С. А.; Makarenko, O. V.; Kryvoviaz, O. V.; Kryvoviaz, S. O. (ЗДМУ, 2014)
Проаналізували гендерний і віковий склад хворих на глаукому, які перебували на стаціонарному лікуванні у відділенні мікрохірургії ока Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова у 2008–2012 рр. Встановили, що у структурі захворюваності на глаукому переважають пацієнти чоловічої статі. За результатами аналізу, частота захворюваності на глаукому серед осіб працездатного віку є нижчою у порівнянні з незайнятим населенням. Проанализировали гендерный и возрастной состав больных глаукомой, которые находились на стационарном лечении в отделении микрохирургии глаза Винницкой областной клинической больницы им. Н.И. Пирогова в 2008–2012 гг. Установили, что в структуре заболеваемости глаукомой преобладают пациенты мужского пола. По результатам анализа, частота заболеваемости глаукомой среди лиц трудоспособного возраста ниже по сравнению с неработающим населением. Gender and age structure of glaucoma patients who were treated at the eye microsurgery department of Vinnytsia regional Pirogov memorial clinical hospital during 2008–2012 years has been analyzed. It was found that the incidence of glaucoma in the structure is dominated by male patients. The analysis showed that the incidence of glaucoma among people of working age was lower comparing to non-working population.
Гендерно-возрастные особенности глаукомы
Gender and age features of glaucoma
Keywords: глаукома; чоловіки; жінки; онтогенез; мужчины; женщины; glaucoma; men; women; ontogenesis