Основні підходи до створення в аптечному закладі системи управління витратами - Дондик, Наталя Яківна; Сінча, Наталія Іванівна; Литвиненко, Ольга Веніаміновна (Харків : НФаУ, 2019)
Питання управління витратами, в тому числі, обліку, контролю й аналізу витрат у сфері обігу аптечних закладів розглядаються в працях вітчизняних науковців, а саме: Б.П. Громовика, С.І. Терещук, А.С. Немченко та інших, проте основним підходам до створення в аптечному закладі системи управління витратами приділяється недо статньо уваги. Основною метою управління витратами обігу аптечного закладу повинна бути оптимізація суми та рівня витрат, яка забезпечить досягнення передбачуваних розмірів його товарообігу і прибутків.
Keywords: аптечний заклад; система управління витратами