Спектрофотометричний аналіз лікарських засобів з мелоксикамом - Зеленюк, Анастасія Юріївна (Харків : НФаУ, 2021)
Вступ. Нестероїдні протизапальні препарати – група різних за хімічною структурою лікарських препаратів (переважно похідні кислот), які у зв’язку зі своєю ефективністю і безпечністю користуються великою популярністю при лікуванні запалень. Мелоксикам є одним з нестероїдних протизапальних препаратів, що селективно інгібує ЦОГ-2. Входить до групи оксикамів з протизапальною, знеболюючою та жарознижувальною дією. Оскільки лікарські засоби на основі групи оксикамів останнім часом все частіше використовуються на фармацевтичному ринку України, виникає необхідність розробки нових методів аналізу якості даних препаратів. Мета дослідження. Розробка спектрофотометричної методики кількісного визначення мелоксикаму на основі реакції з бромтимоловим синім.