Співвідношення правовідносин в сфері охорони здоров’я та медичної діяльності : змістовно-структурний аналіз - Аніщенко, Михайло Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Відповідно до чинного Закону України «Основи законодавства України про охорону», (далі – Основи), охорона здоров'я - система заходів, що здійснюються органами державної влади та органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, закладами охорони здоров’я, фізичними особами - підприємцями, які зареєстровані в установленому законом порядку та одержали ліцензію на право провадження господарської діяльності з медичної практики, медичними та фармацевтичними працівниками, громадськими об’єднаннями і громадянами з метою збереження та відновлення фізіологічних і психологічних функцій, оптимальної працездатності та соціальної активності людини при максимальній біологічно можливій індивідуальній тривалості її життя [1].
Keywords: охорона здоров'я; медична діяльність; фармацевтична діяльність