Розробка методичних підходів до створення фармакологічно активних перев’язувальних засобів - Хохленкова, Н. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Узагальнено результати сучасних досліджень зі створення фармакологічно активних перев.’язувальних засобів. Розроблено методичні підходи до створення фармакологічно активних перев’язувальних засобів. Практичне значення розроблених методичних підходів показано на прикладі розробки та дослідження перев’язувальних засобів з густим екстрактом кори дуба. Обобщены результаты современных исследований по созданию фармакологически активных перевязочных средств. Разработаны методические подходы по созданию фармакологически активных перевязочных средств. Практическое значение разработанных методических подходов показано на примере разработки и исследования перевязочных средств с густым экстрактом коры дуба. The results of modern research on the creation of pharmacologically active dressings were generalized. Methodological approaches to the creation of pharmacologically active dressings were developed. The practical signiﬁcance of the developed methodological approaches is demonstrated by research and development of dressings with thick oak bark extract.
Keywords: фармакологічно активні перев’язувальні засоби; методи іммобілізації; пластир; серветка; густий екстракт кори дуба; фармакологически активные перевязочные средства; методы иммобилизации; пластырь; салфетка; густой екстракт коры дуба