Кір - актуальна проблема сучасної медицини - Радутна, Олена Анатоліївна; Radutna, O. A. (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2018)
Кір ‒ одна з головних причин дитячої смертності в світі. Заразиться кором може будь яка дитина, або людина, яка не має імунітету від цієї хвороби. Це одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Кір може мати серйозні ускладнення, які можуть призвести до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору не існує. Єдиний надійний метод профілактики захворювання ‒ вакцинація. Складна епідемічна ситуація в нашій країні щодо захворюваності на кір склалась внаслідок низького рівня імунізації населення проти цієї хвороби. Measles is one of the main causes of infant mortality in the world. Any child, or a person who does not have immunity from this illness, can get infected. This is one of the most infectious diseases known in the world. Measles may have serious complications that can lead to disability and death. There is no specific treatment for measles. The only reliable method of preventing the disease is vaccination. The complicated epidemic situation in our country with regard to measles was due to the low level of population immunization against this disease.
Keywords: кір; захворюваність; клінічні прояви; ускладнення; вакцинація; measles; morbidity; clinical manifestations; complications; vaccination