Профілактика хронічних неінфекційних захворювань серед осіб молодого віку - Різник, Ольга Іванівна (Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини, 2015)
Епідемія хронічних неінфекційних захворювань (ХНІЗ),які стають основною причиною смертності та інвалідності в більшості країн світу, визначає глобальні пріоритети у сфері охорони здоров'я населення. Досвід багатьох держав, узагальнений ВООЗ, доводить, що із загрозою ХНІЗ можна ефективно боротися тільки при наявності системи ефективних заходів їх профілактики, яка має бути впроваджена на державному рівні.
Keywords: тези