Предиктори рецидиву холецистолітіазу та холедохолітіазу. Чи є відмінності? - Сиволап, Дмитро Віталійович (My University, 2022)
Дослідження останніх років свідчать про те, що між факторами ризику рецидивного холедохолітіазу та холецистолітіазу існують суттєві відмінності. Попри те, що це різні клінічні форми однієї нозологічної одиниці – жовчно-кам’яної хвороби – предиктори рецидиву утворення каменів в жовчному міхурі і загальній жовчній протоці різні, що можливо пов’язано із особливостями патогенетичних механізмів літогенезу.