Вміст амінокислот у густих екстрактах із сировини синяка звичайного - Машталер, В. В.; Mashtaler, V. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Визначено якісний склад і кількісний вміст амінокислот у густих екстрактах із коренів і трави синяка звичайного (Echium vulgare L.). Встановлено наявність 16 сполук цієї природи. В обох густих екстрактах домінували глютамінова й аспарагінова кислоти, пролін. Отримані дані використовуватимуться в подальшій роботі. Определен качественный состав и количественное содержание аминокислот в густых экстрактах из корней и травы синяка обыкновенного (Echium vulgare L.). Определено наличие 16 соединений данной природы. В обоих густых экстрактах доминировали глютаминовая и аспарагиновая кислоты, пролин. Полученные данные будут использованы в дальнейшей работе. Determination of the qualitative composition and quantitative maintance of aminoacids in the thick extracts of the shiner common (Echium vulgare L.) roots and herb was made. Presence of 16 compounds of this nature was deﬁned. Dominating compounds in both thick extracts were glutamic and aspartic acids, proline. Obtaining data will be used in future investigations.
Содержание аминокислот в густых экстрактах из сырья синяка обыкновенного
Content of amino acids in dense extracts from raw material of Echium vulgare L.
Keywords: синяк звичайний; корені; трава; густий екстракт; амінокислоти; синяк обыкновенный; корни; густой экстракт; аминокислоты; shiner common (Echium vulgare L.); roots; herb; thick extract; aminoacids