Аналіз показників експресії ангіотензину ii в аркуатному ядрі гіпоталамуса та дорсальному моторному ядрі N. Vagus у гіпертензивних щурів - Ганчева, Ольга Вікторівна; Данукало, Максим Вікторович; Тіщенко, Сергій Вікторович (Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України, 2019)
Базуючись на результатах нашого дослідження можна стверджувати, що сформована артеріальна гіпертензія впливає на експресію ангіотезину II в досліджуваних нами мозкових регуляторних структурах що контролюють артеріальний тиск. Крім того, рівень показників експресіїзалежить від етіопатогенетичного виду артеріальної гіпертензії. Це може бути пов’язано із залученням різник ланок патогенезу у виникненні гіпертензії у щурів лінії SHR та щурів із ендокринносольовою гіпертензією.