Ятрогенія як неминуча «хвороба» в дійсності сучасної медицини - Бєлєнцова, К. А. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Проблема ятрогенних захворювань є однією з актуальних проблем медичної сучасності. За статистикою ВООЗ, кожен рік від лікарських помилок вмирає більша кількість людей, чим гинуть у дорожньо-транспортних пригодах. Згідно з Міжнародною класифікацією хвороб десятого перегляду (МКХ 10) до ятрогенії віднесені всі несприятливі наслідки профілактичних, діагностичних і лікувальних втручань або процедур, які призводять до порушень функцій організму, обмеження звичної діяльності, інвалідизації або навіть смерті.