Клинический случай туберкулезного шейного лимфаденита у мальчика 10 лет - Корниенко, Г. В.; Дмитряков, В. А.; Свекатун, В. Н.; Михальчук, А. И.; Kornienko, G. V.; Dmitryakov, V. A.; Svekatun, V. N.; Mihalchuk, A. I.; Корнієнко, Григорій Васильович; Дмитряков, Валерій Олександрович (My University, 2017)
Приведен клинический случай туберкулезного шейного лимфаденита у ребенка школьного возраста. Акцентировано внимание педиатров на необходимости детального, целенаправленного сбора туберкулезного анамнеза с целью установления возможного тубконтакта у больных с клиникой лимфаденита. A clinical case of tuberculous cervical lymphadenitis in a school-aged child is represented in the article. The attention of pediatricians is focused on the detailed, results-oriented tuberculosis medical history taking to determine the probable tubercular contact in patients with signs of lymphadenitis. Наведено клінічний випадок туберкульозного шийного лімфаденіту у дитини шкільного віку. Акцентовано увагу педіатрів на необхідності детального, цілеспрямованого збору туберкульозного анамнезу з метою встановлення вірогідного тубконтакту у хворих з клінікою лімфаденіту.
Клінічний випадок туберкульозного шийного лімфаденіту у хлопчика 10 років
A clinical case of tuberculous cervical lymphadenitis in a 10-year-old boy
Keywords: туберкулез; лимфаденит; tuberculosis; lymphadenitis; туберкульоз; лімфаденіт