Використання вуглець-вуглецевих композиційних матеріалів для остеосинтезу переломів в експерименті на тваринах - Чорний, Владислав Вадимович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
В Україні протягом останнього часу серед населення спостерігається зростання кількості переломів кісток кінцівок, зокрема, через збільшення відсотку наслідків бойової травми. Лікування переломів довгих кісток незважаючи на значний прогрес сучасних технологій має цілу низку невирішених або дискусійних питань. Найбільш сучасними на сьогодні методами фіксації кісткових відламків при переломах довгих кісток є інтрамедулярний остеосинтез. Але він не завжди дозволяє досягти бажаної стабільності.