Традиційні форми і методи заочної системи освіти та шляхи її модернізації - Сидоренко, Оксана Василівна; Пряхін, Олег Романович; Денисенко, Ольга Миколаївна (Харків : Вид-во НФаУ, 2016)
Протягом тривалого періоду, яким би реформам не піддавалася галузь освіти, затребуваною залишається заочна форма навчання при отриманні вищої освіти. На користь її вибору впливає спроможність навчатися без відриву від своєї роботи, відразу застосовувати отримані знання на практиці, і навпаки, отримані практичні навички використовувати при глибшому осягненні навчального матеріалу,і , безперечно, можливість здобувати освіту незалежно від місця свого проживання. Крім того, для студентів при виборі заочного навчання вагомим чинником є відповідність переліку дисциплін, кількості кредитів, форм підсумкового контролю очній формі. Безумовно, на сьогодні ми маємо чітко усталену q апробовану систему форм і методів організації навчального процесу, проведення різних типів занять, використання видів діяльності тощо. Навчальний процес для студентів-заочників складається, перш за все, із установчої сесії, що представлена у вигляді лекцій, які мають настановчий, оглядовий і узагальнюючий характер. Найвідповідальніший для студентів період – міжсесійний, адже саме в цей час здійснюється виконання індивідуальних завдань, отриманих на установчій сесії, іде робота над самостійним засвоєнням навчального матеріалу. Завершує семестр очна сесія, на якій здійснюється підсумковий контроль успішності.