The definition of harmonious development of fetus by ultrasound method - Lutsenko, N. S.; Sokolovska, I. S.; Луценко, Н. С.; Соколовська, Iрина Сергіївна; Соколовская, И. С.; Луценко, Ніна Степанівна (Запорізький державний медичний університет, 2015)
It is a very important problem of determining the harmonious development of the fetus during determining the tactics of delivery breech presentation. The aim of the study was to determine the ratio of the harmonious development of the fetus at different gestational periods. Methods and results. For all study groups determined biparietal, fronto-occipital diameter, head circumference, abdominal circumference, shoulder length, thigh length. For all investigated values of the ratio it was uneven and deviates from the standard distribution. Conclusion. Some pregnant women who have not deviations from the standard deviation, or have only one indicator increases with gestational age. При визначенні тактики пологорозродження плодів в сідничному передлежанні дуже важливим питанням залишається визначення гармонійності розвитку плода. Метою дослідження є визначення співвідношення гармонійності розвитку плода при різних гестаційних періодах. Для всіх груп, що досліджували, визначали біпарієтальний розмір, лобно-потиличний розмір, окружність голівки, коло живота, довжину плеча, стегна. Для всіх вивчених значень співвідношення виявилося нерівномірним і мало відхилення від нормативного розподілу. Частка вагітних, які не мають відхилення від стандарту або мають відхилення лише за одним показником, істотно збільшується зі зростанням терміну вагітності. При определении тактики родоразрешения плодов в ягодичном предлежании очень важной остается проблема определения гармоничности развития плода. Целью исследования явилось определение соотношения гармоничности развития плода в разные гестационные сроки. Для всех исследуемых групп определялся бипариетальный, лобно-затылочный размер, окружность головки, окружность живота, длина плеча, бедра. Для всех исследуемых значений соотношение явилось неравномерным и отклонялось от нормативного распределения. Часть беременных, у которых нет отклонений от стандарта или имеются отклонения только по одному показателю, увеличивается с увеличением срока беременности.
Визначення гармонійності розвитку плодa за допомогою ультразвукового методу дослідження
Определение гармоничности развития плода при помощи ультразвукового метода
Keywords: Fetus; Breech Presentation; Ultrasonography Investigation; плід; тазове передлежання; ультразвукове обстеження; плод; тазовое предлежание; ультразвуковое обследование