Ферум(ІІ) 2-(5-(3-нітрофеніл)-4-аміно-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетат, що виявляє гіпоглікемічну активність - Тржецинський, Сергій Дмитрович; Клеванова, Вікторія Сергіївна; Щербак, Марина Олексіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович; Тржецинский, С. Д.; Щербак, М. А.; Каплаушенко, А. Г.; Trzhetsynskyi, S. D.; Shcherbak, M. O.; Kaplaushenko, A. H. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Корисна модель належить до медицини та фармації і може бути використана у створенні нових біологічно активних сполук, а також оригінальних лікарських засобів у ряді похідних 1,2,4-триазолу, що використовуються для фармакокорекції патологічних станів, зумовлених абсолютною недостатністю інсуліну внаслідок поєднаного впливу різних ендогенних (генетичних) та екзогенних чинників, що призводять до порушення всіх видів обміну речовин, ураження судин, нервів, різних органів і тканин.
Keywords: патенти; корисна модель