Дослідження гострої токсичності похідних 5-(2,4-, 3,4-диметоксифеніл)-3H-1,2,4-тріазол-3-тіонів за допомогою комп'ютерного прогнозування GUSAR-online - Довбня, Дмитро Віталійович; Каплаушенко, Андрій Григорович (Харків : НФаУ, 2021)
З кожним роком людство потребує все більш якісніші продукти для повсякденного використання, тому у всіх сферах вдосконалюється якість продукції, що виготовляється. Одними з най життєнеобхідних продуктів споживання є лікарські засоби, саме тому створення нових потенційно високоефективних ліків та дослідження їх фізико-хімічних та біологічних властивостей є актуальним завданням фармації. З метою відсіювання потенційно токсичних речовин як неперспективних об'єктів експериментального фармакологічного скринінгу на етапі, що передував синтетичній частині, за допомогою програми gusar-online проведено прогнозування гострої токсичності похідних 5-(2,4-, 3,4-диметоксифеніл)-3h-1,2,4-тріазол-3-тіонів. Комп'ютерний прогноз гострої токсичності синтезованих сполук здійснено за структурними формулами сполук в інтернет-версії програми Gusar-online.