Синтез та біологічна активність 8-амінопохідних 7-(2-окси-2-фенілетил)теофіліну - Іванченко, Дмитро Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Створення оригінальних ненаркотичних анальгетиків та протизапальних засобів є однією з пріоритетних задач фармацевтичної науки. В цьому аспекті синтез нових похідних ксантину зазначених дій є перспективним напрямом, оскільки останні дослідження показали, що 1,3,7,8-ди-, три- та тетразаміщені ксантини виявляють значну знеболюючу та протизапальну дію і відносяться до малотоксичних сполук.
Keywords: тези