Частота виявлення та аналіз вроджених вад розвитку плоду у Запорізькій області - Сидоренко, Н. М.; Сухонос, Оксана Сергіївна; Авраменко, Наталія Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Вроджені вади розвитку (ВВР) є однією з головних причин високої смертності немовлят та інвалідності з дитинства. Рання діагностика ВВР є дуже важливим заходом і саме з цією метою у Запорізькій області створений пренатальний консиліум, де використовуються сучасні методи пренатальної діагностики, що включають масові та селективні обстеження вагітних на вродженні вади розвиту плоду та хромосомні порушення. Мета дослідження. Проаналізувати результати пренатальної діагностики вагітних Запорізької області з підозрою на вроджені вади розвитку плоду за період 2016-2018 рр. Матеріал і методи. У клініці акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ФПО ЗДМУ, на базі КУ «ОМЦРЛ» ЗОР на пренатальному консиліумі за період 2016-2018 рр. було обстежено 1178 вагітних з підозрою на вроджені вади розвитку плоду. Схема обстеження включала медико-генетичне консультування, пренатальний ультразвуковий скринінг, дообстеження на третьому рівні діагностики з метою проведення допологової інвазивної діагностики (Міжобласний центр медичної генетики і пренатальної діагностики м. Кривий Ріг , Інститут ПАГ АМН України м. Київ, Медико-біологічний Центр «Геном» м. Київ, м. Маріуполь).
Keywords: тези доповідей