Організаційно-методичні аспекти викладання внутрішньої медицини для студентів- стоматологів - Михайловська, Наталія Сергіївна; Лісова, Оксана Олександрівна; Mykhailovskaya, N. S.; Lisovaya, O. A. (Тернопільський державний медичний університет, 2016)
Вивчення внутрішньої медицини дуже важливе для студентів стоматологічного факультету, оскільки специфіка роботи лікарів-стоматологів потребує навичок широкого клінічного мислення під час професійної оцінки профільних хворих. Успішне засвоєння майбутніми лікарями-стоматологами основ внутрішньої медицини потребує певних особливостей організації педагогічного процесу. Реалізація навчально-методичних заходів згідно з досвідом, набутим у Запорізькому державному медичному університеті, дозволить студенту-стоматологу отримати бажаний обсяг теоретичних знань, в достатній мірі відпрацювати кожну з практичних навичок, рекомендованих програмою, сформувати клінічне мислення, що в кінцевому результаті забезпечить якісну теоретичну та практичну підготовку сучасного спеціаліста. Study of Internal Medicine is very important for students of speciality “stomatology”, as the speciality of dentist’s work requires broad skills of clinical thinking in the professional assessment of patients. Successful mastering of fundamentals of internal medicine by future dentists requires certain organization features of the pedagogical process. The implementation of educational activities, in accordance with the experience of Zaporizhzhia State Medical University, will allow students to get the desired amount of theoretical knowledge, enough to full each recommended by the program practical skills, to form a clinical judgment that provides the high quality theoretical and practical training of specialists.
Organizational and methodical features of teaching discipline "Internal Medicine" for stomatology students
Keywords: тези