Реабілітація хворих, які перенесли мозковий ішемічний півкульовий інсульт (діагностика, лікування, прогноз) - Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна; Медведкова, С. А.; Medvedkova, S. O. (Ін-т неврології, психіатрії та наркології НАМН України, 2018)
Дисертація присвячена підвищенню ефективності реабілітації хворих у ранньому відновному періоді мозкового ішемічного півкульового інсульту (МІПІ) шляхом удосконалення діагностики, розробки критеріїв прогнозування його перебігу та оптимізації лікувальних заходів. Проведено комплексне клініко-параклінічне обстеження 375 хворих в ранньому відновному періоді МІПІ. Диссертация посвящена повышению эффективности реабилитации больных в раннем восстановительном периоде мозгового ишемического полушарного инсульта (МИПИ) путем усовершенствования диагностики, разработки критериев прогнозирования его течения и оптимизации лечебных мероприятий. Проведено комплексное клинико-параклинические обследования 375 больных в раннем восстановительном периоде МИПИ. The dissertation is devoted to the increasing of efficiency as for rehabilitation of patients in the early recovery period of cerebral ischemic hemispheric stroke (CIHS) by improving diagnostics, developing of criteria as for prediction its course and optimizing therapeutic measures. Complex clinical and paraclinical research was done in 375 patients in early recovery period of CIHS.
Реабилитация больных, перенесших мозговой ишемический полушарный инсульт (диагностика, лечение, прогноз)
Rehabilitation among the patients after cerebral ischemic hemispheric stroke (diagnostics, treatment, prognosis)
Keywords: мозковий ішемічний півкульовий інсульт; ранній відновний період; вихід; діагностика; прогноз; лікування; реабілітація; мозговой ишемический полушарный инсульт; ранний восстановительный период; исход; диагностика; лечение; реабилитация; cerebral ischemic hemispheric stroke; early recovery period; output; diagnostics; prognosis; treatment; rehabilitation