Досвід кафедри анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії ЗДМУ у запровадженні змішаної форми навчання в умовах карантину - Григор'єва, Олена Анатоліївна; Щербаков, Максим Степанович; Артюх, Олена Вікторівна; Матвєйшина, Тетяна Миколаївна; Тополенко, Тетяна Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Творчий підхід до викладання в умовах пандемії COVID-19 є необхідним для забезпечення безперервності навчального процесу у медичних вищих навчальних закладах. Зокрема це стосується кафедр медико-біологічного профілю, бо вони є першими, що починають формувати лікарське мислення у вчорашніх абітурієнтів. Це накладає додаткову відповідальність на фундаментальні кафедри, що мають підготувати студентів до вивчення клінічних дисциплін. Кафедра анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії при введені он-лайн навчання була вимушена відмовитись від традиційних методів викладання, які передбачають використання натуральних анатомічних препаратів та муляжів та переходити до дистанційного викладання з використанням сучасних технологій. Виникла необхідність шукати нові методологічні підходи до викладання.
Keywords: анатомія людини; дистанційне навчання