Случай наблюдения аденокарциномы аденогипофиза по данным аутопсии - Озерова, Н. Ю.; Савина, Т. В.; Пигидин, Н. И.; Гребеник, В. П.; Ганжарин, А. В.; Яновский, М. Б.; Шатрова, К. М.; Голубинская, Е. П.; Савіна, Т. В.; Пігідін, М. І.; Гребенік, В. П.; Ганжарін, А. В.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Описан случай редкостного заболевания – аденокарциномы аденогипофиза. Опухоль имела крайне малые размеры, сопровождалась деструкцией стенки турецкого седла и инвазией кровеносных сосудов, что привело к развитию тромбоза правого кавернозного синуса с характерной клинической картиной. Описанный случай представляет интерес для практических врачей, так как диагностика и терапия заболевания крайне трудна. Описано випадок рідкісного захворювання – аденокарциноми аденогіпофізу. Пухлина малого розміру, супроводжувалась деструкцією стінки турецького сідла та інвазією кровоносних судин, що сприяло розвитку тромбозу правого кавернозного синусу з характерними клінічними ознаками. Наведений випадок може бути цікавим для практичних лікарів, оскільки діагностика і терапія захворювання вкрай cкладні. This article describes a case of rare disease – adenocarcinoma of adenohypophysis. A tumour had extremely small size and was accompanied by destruction of wall of the sella turcica and invasion of blood vessels, that resulted in development of thrombosis of right cavernous sinus with typical clinical features. Described case is of interest for physicians as diagnostics and therapy of this disease are extremely difﬁ cult.
Випадок спостереження аденокарциноми аденогіпофізу за даними аутопсії
Case of adenohypophysis adenocarcinoma according to postmortem results
Keywords: патоморфология; гипофиз; аденокарцинома; опухоли; патоморфологія; гіпофіз; аденокарцинома; пухлини; pathomorphology; pituitary gland; adenocarcinoma; tumors