Вторинна номінація як спосіб творення термінів клінічної медицини - Сірик, Світлана Вікторівна; Лук’янова, А. (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Упродовж останніх років українська фахова лексика ставала об’єктом багатьох досліджень, що пов’язано із процесом утвердження української літературної мови в усіх сферах життя суспільства. Актуальність дослідження зумовлена потребою цілісного й усебічного аналізу фахової лексики, зокрема клінічних термінів. Українські терміни клінічної медицини, утворені внаслідок вторинної номінації, ще не були об’єктом спеціального дослідження.