Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості похідних 3-(2-бромфеніл)-4-(метил/етил/феніл)-1H-1,2,4-тріазол-5(4H)-тіонів - Невмивака, Аліна Валентинівна; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Сафонов, Андрій Андрійович (Харків : НФаУ, 2021)
Ще з давніх часів людина вивчає нові методи та досліджує речовини для лікування хвороб різного ґенезу. Цю традицію перейняли і сучасні науковці. Тенденція синтезу та дослідженню нових субстанцій цілковито проходить по всьому світу. Не поступаються у цих змаганнях і вітчизняні науковці. Створення сучасного лікарського засобу, який у ефективності та низькій токсичності не поступався б зарубіжним є основною метою хіміків фармакологів України. Існує ціла низка фармакологічно-активних систем, які можуть виступати у якості основи нової БАР. Вже тривалий час науковці нашого університету використовують у якості базисної системи ядро 1,2,4-триазолу. І від цього є позитивні результати. Знайдені сполуки з актопротекторною, діуретичною, аналгетичною, протимікробною, протигрибковою, противірусною та ін. діями. Тому метою нашої роботи був синтез, дослідження фізико-хімічних та біологічних властивостей раніше не досліджених похідних 3-(2-бромфеніл)-4-R-1H-1,2,4-тріазол-5(4H)-тіонів.