Стан системи глутатіону у хворих на хронічну ішемію мозку - Боброва, В. І.; Демченко, Аліна Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Мета дослідження – вивчити стан системи глутатіону у гемолізаті еритроцитів хворих на хронічну ішемію мозку (ХІМ). Висновки. Проведення біохімічного дослідження гемолізату еритроцитів у хворих на ХІМ дозволяє визначити стан антиоксидантного захисту організму та оптимізувати лікувальну тактику при ХІМ шляхом призначенням нейропротективних препаратів з антиоксидантним спрямуванням.
Keywords: хронічна ішемія мозку; дисциркуляторна енцефалопатія; система глутатіону; антиоксидантна система; оксидативний стрес; тези