Клінічна характеристика лабораторно підтверджених випадків пандемічного грипу А/H1N1 Каліфорнія в епідемічному сезоні 2009–2010 років - Рябоконь, Олена Вячеславівна; Сиволап, В. К.; Мензелєєв, Я. Х.; Музика, Д. П.; Рябоконь, Юрій Юрійович; Іванова, І. Б.; Бондарева, В. В.; Корогод, Сергій Миколайович; Савельєв, Валерій Григорович; Гостищева, О. І.; Бойчук, С. М.; Ryabokon, E. V.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено клінічний аналіз лабораторно підтверджених випадків грипу, викликаного вірусом А/H1N1 Каліфорнія, проаналізовано також результати патоморфологічних даних померлих від цієї інфекції. In this article clinical characteristic of laboratory confi rmed cases of pandemic infl uenza caused by virus A/H1N1 California was analyzed. Authors analyzed pathomorphological features in cases with lethal outcome.
Clinical characteristic of laboratory confi rmed cases of pandemic infl uenza A/H1N1 California in epidemic season 2009–2010
Keywords: пандемічний грипп; клініка; патоморфологія; pandemic infl uenza; clinical picture; pathomorphology