Проблема мовної адаптації іноземних студентів в українських ЗВО - Репетун, Альона Костянтинівна (My University, 2022)
Сучасний світовий культурний простір характеризується динамічністю та складністю процесів. Глобалізація економіки та культури охоплюють безліч представників різних етнокультур. Інтенсивність контактів між представниками різних національностей дуже зросла та продовжує збільшуватися. Крім власне економіки, найважливішими зонами професійної та соціальної міжкультурної комунікації стали освіта, туризм, наука, мистецтво, медицина та ін.