Оценка стоматологического статуса детей с онкогематологической патологией - Гавриленко, М. А.; Гавриленко, Марина Аркадіївна; Gavrilenko, M. A. (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Обстежили 40 пацієнтів віком від 2 до 18 років із лейкозами, які періодично лікувались в КУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» м. Запоріжжя. Виявили низький рівень гігієни порожнини рота, високу поширенність захворювань твердих тканин зубів і тканин пародонта з перевагою гіперпластичних і виразково-некротичних процесів. About 40 patients aged from 2 to 18 years with leukemia that periodically undergo treatment in KU «Regional children’s clinical hospital» in Zaporizhzhie were examined. Low level of oral hygiene, high prevalence of diseases of hard parodontal tissues with a predominance of hyperplastic and ulcero-necrotic processes were revealed.
Оцінка стоматологічного статусу дітей з онкогематологічною патологією
Evaluation of periodontal tissues condition in children with blood coagulability pathology
Keywords: діти з онкогематологічною патологією; гіперпластичні процеси; виразково-некротичні зміни; некроз слизової; children with oncohematological pathology; hyperplastic processes; ulcero-necrotic changes; necrosis of the mucous