Спектр позапечінкових проявів у хворих на хронічний гепатит С залежно від інфікування різними генотипами вірусу та вірусного навантаження - Рябоконь, Юрій Юрійович; Ryabokon, Yu. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проаналізовано спектр позапечінкових проявів у хворих на хронічний гепатит С залежно від інфікування різними генотипами та рівня вірусного навантаження. Показано переважання інфікування 1 та 3 генотипом вірусу й низького вірусного навантаження. Частота розвитку окремих позапечінкових проявів не залежить від генотипу вірусу та рівня вірусного навантаження. Спектр позапечінкових проявів характеризується найчастішим розвитком змішаної кріоглобулінемії з появою відповідної клінічної симптоматики й ураженням щитоподібної залози. Проанализирован спектр внепеченочных проявлений у больных хроническим гепатитом С в зависимости от инфицирования разными генотипами вируса и уровня вирусной нагрузки. Показано преобладание инфицирования 1 и 3 генотипом вируса и низкой вирусной нагрузки. Частота развития отдельных внепеченочных проявлений не зависит от генотипа вируса и уровня вирусной нагрузки. Спектр внепеченочных проявлений характеризуется наиболее частым развитием смешанной криоглобулинемии с появлением соответствующей клинической симптомитики и поражением щитовидной железы. In the work the range of extrahepatic implications in patients with chronic hepatitis C depending on the infection with different genotypes of virus and level of virus load is analyzed. Prevalence of infection with 1st and 3rd genotypes of virus and low virus load is shown. Frequency of development of separate extrahepatic implications doesn’t depend on virus genotype and level of virus load. The range of extrahepatic implications is characterized by the most frequent development of mixed cryoglobulinemia with the advent of corresponding clinical symptoms and thyroid disorders.
Спектр внепеченочных проявлений у больных вирусным гепатитом С в зависимости от инфицирования разными генотипами вируса и вирусной нагрузки
Range of extrahepatic implications in patients with chronic hepatitis C depending on the infection with different genotypes of the virus and the virus load
Keywords: хронічний гепатит С; позапечінкові прояви; генотип HCV; вірусне навантаження; хронический гепатит С; внепеченочные проявления; генотип HCV; вирусная нагрузка; chronic hepatitis C; extrahepatic implications; HCV genotype; virus load