Роль комплексного санаторного оздоровления в диспансерном ведении беременных с варикозной болезнью - Гайдай, Н. В.; Гайдай, Наталія Вікторівна; Gaidai, N. V. (My University, 2010)
Работа посвящена дальнейшему исследованию проблемы «Беременность и варикозная болезнь» и путей ее совершенствования. Предложено совершенствование диспансерного ведения беременных с варикозной болезнью путем включения этапа санаторного оздоровления. Изучено влияние санаторных факторов на состояние матери и внутриутробного плода по данным кардиотокографии и ультразвуковой фетометрии в различные сроки гестации до и после оздоровления. Робота присвячена подальшому дослідженню проблеми «Вагітність і варикозна хвороба» і шляхів її удосконалення. Запропоновано удосконалення диспансерного ведення вагітних з варикозною хворобою шляхом включення етапу місцевого санаторного оздоровлення. Вивчено вплив санаторних факторів на стан матері та плоду по даним кардіотокографії та ультрозвукової фетометрії в різні строки гестації до та після оздоровлення. This work is dedicated to the further development of the problem «Pregnansy and valvular diseases of the veines» and the ways of its perfection. The influence of the sanatorium factors of the mother’s health and antenatal fetus of pregnant women with valvular diseases of the veins.
Роль комплексного санаторного оздоровлення в диспансерному веденні вагітних з варикозною хворобою
Role of the complex sanatorium rehabilitation at the antenatal care of pregnant women with valvular disases of veines
Keywords: беременность; варикозная болезнь; санаторные факторы; вагітність; варикозна хвороба; санаторні фактори; pregnancy; valvular diseases of the veins; the sanatorium factors