Дослідження творів Григора Тютюнника крізь призму лінгвокультурології (етнофразеологічний аспект) - Звягіна, Ганна Олександрівна; Звягина, А. А.; Zvjagina, G. O. (Видавничий дім Дмитра Бураго, 2016)
Розглянуто тексти творів Григора Тютюнника крізь призму лінгвокультурології. Увагу зосереджено на етнофразеологічному аспекті художніх творів письменника. Досліджено етнофразеологізовані сполучення, пов’язані зі звичаями та обрядами, перформативні етнофразеологічні одиниці, прокльони, скарги, побажання, примовки, етикетні формули . Рассмотрены тексты новелл Григора Тютюнника через призму лингвокультурологии. Внимание сосредоточено на этнофразеологическом аспекте произведений писателя. Исследованыэтнофразеологизированные сочетания, связанные с обычаями и обрядами, перформативные этнофразеологические единицы, проклятия, жалобы, пожелания, прибаутки, этикетные формулы . Texts of short stories of Hryhir Tyutyunnik are considered through the prism of lingvoculturology. Attention is concentrated on the ethnophraseological aspect of the writer’s works. Ethnophraseological units related to the customs and traditions, performative etnophraseological units related to curses, complaints, wishes, etiquette formulas are investigated.
Исследование новелл Григора Тютюнника через призму лингвокультурологии (этнофразеологический аспект)
Research of Short Stories by H. Tyutyunnik through the Prism of Linguoculturology (ethnophraseological aspect)
Keywords: лінгвокультурологія; етнофразеологія; етнофразеологізовані сполучення; перформативні етнофразеологічні одиниці; етикетні одиниці; лингвокультурология; этнофразеология; этнофразеологизированные сочетания; перформативные этнофразеологические единицы; этикетные единицы; linguoculturology; ethnophraseology; ethnophraseological unit; performative etnophraseological units; etiquette formula