Розробка спектрофотометричної методики кількісного визначення римантадину гідрохлориду в таблетках “Ремавір” - Бугайова, В. В.; Васюк, Світлана Олександрівна (Karlovy Vary: Skleněný Můstek, 2017)
Серед усіх інфекційних хвороб більшу частку становлять гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип. За оцінками ВООЗ, від вірусу під час сезонних епідемій у світі щороку помирають 250-500 тис. осіб. Щорічні коефіцієнти ураженості оцінюються на рівні 5-10% серед дорослого населення і 20-30% серед дітей. Самі по собі дані хвороби не являють собою причину смертності, але вони можуть спровокувати розвиток бактеріальних ускладнень, таких як бронхіт, пневмонія, гайморит та ін. Завдяки повітряно-крапельній передачі вищевказані недуги поширюються у вигляді епідемій, а іноді і пандемій, що призводить до значного економічного збитку державному бюджету в зв'язку з високою частотою випадків непрацездатності серед населення. Таким чином, підтверджується актуальність питання профілактики та лікування вірусних захворювань.