Біометричний аналіз зубних рядів і положення зубів у пацієнтів з частковими дефектами зубних рядів - Мірчук, Б. М.; Максимов, Ян Вікторович; Mirchuk, B. M.; Maksymov, Y. V. (Х. : ФОП Бровін О. В., 2019)
Дефекти зубного ряду часто викликають зміни форми зубної дуги спочатку в області дефекту, а потім поширюються на весь зубний ряд. Вторинні деформації зубних рядів, які виникають під час патологічного зміщення окремих зубів, значно ускладнюють клінічну картину при частковій втраті зубів [1-5]. Мета роботи - вивчити у дорослих пацієнтів з частковими дефектами зубних рядів розміри зубних рядів і положення зубів в ділянці дефекту, у сагітальній і трансверзальній площинах. The defects of the dentition often cause changes of the dental arch shape first in the defect area, and then spread to the entire dental array. Secondary deformities of the tooth arches, which occur during pathological displacement of individual teeth, considerably complicate the clinical picture with partial loss of teeth [1-5]. The objective of the work is to study the size of the dental rows and the teeth position in the defect region, in sagittal and transversal planes, of adult patients with partial dental rows defects.
Biometric analysis of the dental rows and the position of the teeth of the patients with partial defects of dental rows
Keywords: дефекти зубних рядів; вторинні деформації зубних рядів; ширина зубних рядів; довжина зубних рядів; крива Шпея; торк зубів; ангуляція зубів; defects of dental rows; secondary deformations of dental rows; width of dental rows; length of dental rows; Spee curve; dental torque; dental angulation