Особливості семантики регіоналізмів побутової та медичної сфер вживання північного та західного ареалів канадського національного варіанта англійської мови - Скрипник, Юлія Сергіївна; Люшинська, Ганна Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
У науковій статті досліджуються особливості семантики реґіональної лексики побутової та медичної сфер вживання Північного та Західного мовних ареалів канадського національного варіанта англійської мови, які зумовлені екстралінгвістичними та соціолінгвістичними факторами. Матеріал статті зосереджений на семантичній дескрипції іменників канадського національного варіанта англійської мови регіонального рівня вживання з дослідженням мовних ареальних характеристик лексико-семантичних варіантів даних одиниць з подальшим визначенням їхнього місця, статусу, діапазону парадигматичних зв’язків в цілому у національній лексико-семантичній системі канадського варіанта англійської мови. The article represents the semantic regional peculiarities of household and medical areas vocabulary of the Canadian national variety of the English language. The aim of the article is the semantic analysis of the regional English Canadian nouns of Northern and Western linguistic areals with the elements of the areal characteristics’ study of the lexical semantic variants of these nouns. The level of usage of the regional English Canadian nouns and their paradigmatic relations with the general national lexical semantic system of the Canadian variety of the English language are specified.
Keywords: норма; реґіоналізм; варіативність мови; національні варіанти англійської мови; діалекти; стандартна / нестандартна англійська мова; національна ідентифікація; language variation; dialects; regionalism; standard / nonstandard English; national variety; national identity