Дослідження жарознижуючої активності серед похідних 5-(1н-тетразол-1-іл)-4-r-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолу - Фролова, Юлія Сергіївна (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2019)
Метою роботи є дослідження антиперитичної активності серед похідних 5-(1Н-тет- разол-1-іл)-4-R-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолів, встановлення закономірностей впливу замісників по С4-атому ядра 1,2,4-траізолу та при заміні атома Сульфура на атом Нітрогену в третьому положенні вищезазначеного гетероциклу. Об’єктом дослідження виступили синтезовані вперше похідні 5-(1Н-тетразол-1-іл)-4- R-3-тіо(аміно)-1,2,4-тріазолу. Вищеозначені сполуки синтезовані в лабораторії по синтезу біологічноактивних речовин кафедрі фізколоїдної хімії Запорізького державного медичного університету. Дослідження жарознижуючої активності проводились на кафедри клінічної фармації, фармакотерапії та УЕФ ФПО Запорізького державного медичного університету (завідувач кафедри доктор медичних наук, професор Білай І. М., відповідальний виконавець кандидат фармацевтичних наук, доцент Пругло Є. С.).